Köpa Bil

Som jag nämnt tidigare så behöver vi köpa en ny bil. Jag har inte så många krav; den ska vara 5-dörrars och ha baggageutrymme för en vagn. Sedan har vi självklart båda favoriter bland alla bilmärken, vilket tyvärr är olika mellan oss båda. Vissa av mina favoriter är helt enkelt för dyra, eftersom vi ska köpa en begagnad bil kontant.

För en dryg vecka sedan hittade vi äntligen en bil som vi båda tyckte verkade helt ok, och vi skulle precis ha råd med. Så vi ringde bilhandlaren på lördagen och kollade om vi kunde komma in och titta på bilen på måndagen. Vilket vi kunde. På måndagen var vi tyvärr tvungna att ringa tillbaka och ändra till tisdagen då Robin inte kunde komma ifrån jobbet pga flera möten. Men det var inga problem, vi kunde komma in på tisdagen.

Precis innan vi skulle åka på tisdagen tänkte vi att, det är nog bäst att vi ringer och kollar så att de inte har sålt bilen under tiden. Robin ringer, och nej – den är inte såld… Men de har skickat iväg den till verkstaden för att få sin MOT (engelsk besiktning). Ok, men ni sade ju att vi kunde komma och titta på den idag? Ja, tyvärr hade vi missat det… Vi ringer er när den är tillbaka, det borde vara på onsdag eller torsdag.

Vi väntar, men hör inget av dem. På fredagen kollar jag annonsen igen och den är borttagen! Har de sålt bilen utan att ringa oss först? Robin ringer och frågar, och bilen är inte såld – men den har heller inte kommit tillbaka från garaget ännu. Annonsen är borttagen för att den ska uppdateras när bilen är tillbaka. De säger att de ska ringa när bilen är hos dem igen så att vi kan komma och titta.

Det är nu tisdag (igen), och vi har fortfarande inget hört. Antingen är de väldigt röriga hos den bilhandlaren, eller så är bilen fortfarande inte tillbaka från garaget – eller så bryr de sig helt enkelt inte om att sälja bilar?

Oavsett anledning är det ganska frustrerande.

Vi har hittat en nästan exakt likadan bil hos en annan bilhandlare, men de är en timme bort, så vi kan tidigast åka och titta till helgen. Hör vi inget från den närliggande bilhandlaren innan fredag så får vi höra av oss till den längre bort. Men får erkänna att jag aldrig trodde det skulle vara så svårt att få åka och titta på en begagnad bil!


Lämna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.