90%

Idag går jag in i vecka 37 enligt svenska mått, 36+0 som vi räknar här i England. Intressant nog så räknar inte min svenska app om till 36+0 förrän imorgon, medans alla mina engelska appar säger att idag är 36+0. Oavsett, så har jag idag kommit 90% genom graviditeten.

Imorgon ska vi på nästa tillväxtultraljud, och jag hoppas att allt ser bra ut. Sist vi var där pratade specialisten på att bebis kanske behöver komma ut i vecka 36-37, men jag hoppas att hon kan stanna inne lite längre. Får se vad de säger imorgon!

Gårdagen spenderades på Ikea med Robins mamma. Jag behövde en madrass till spjälsängen eftersom de var slutsålda sist vi var där. Hade tur och norpade den sista madrassen de hade i lager! Det måste vara baby-boom här just nu eller något eftersom de får slut på madrasser hela tiden!

Köpte även lite annat smått, t ex kuddar till dagbädden som fått flytta in i vårt kontor, så att den kan se ut lite mer som en soffa. Även två fönsterlampor till vardagsrummet, något jag velat göra länge. Det verkar väldigt ovanligt här att man har fönsterlampor, så folk tycker nog att jag är konstig – men det känns så mycket mysigare, så jag får väl vara lite konstig då.

”Bäddade” i spjälsängen, men det ser lite tomt ut eftersom rekommendationen är att inte ha spjälskydd, täcke eller kudde första året. Det får bli babynest och filt helt enkelt.

Idag har jag varit hemma hela dagen eftersom jag väntade på en leverans, och de är så ”hjälpsamma” och säger att det kan levereras mellan 07-22. Så då får man fint sitta hemma och vänta. Självklart kom det inte förrän efter 19 på kvällen, så hade kunnat gå ut på dagen trots allt. Samtidigt så vet man ju att hade man gått ut, så hade de självklart försökt leverera då!

Eftersom jag inte kunde göra mycket annat har jag mest grejat i lägenheten, som t ex fixat dagbädden ovan och städat lite eftersom min ”health visitor” kom på besök idag. Hon verkade förresten väldigt trevlig, och jag tror att vi kommer komma överens. Har även tvättat nästan alla bebiskläder (har en maskin kvar som jag tar imorgon), och sorterat in dem i storlek i nya byrån (som äntligen är färdigmonterad!).

Nu är min rygg paj, så ska nog gå och sova. Det krävs inte mycket för att ryggen inte ska vilja vara med längre nu, med foglossning och allt.


Lämna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.