10 bästa inköpen till bebis

Nu såhär drygt tre månader in i bebisbubblan har jag börjat hitta lite vad som funkar för oss, och även vilka grejer jag haft mest nytta utav.

Här kommer mina tio favoriter.

1. Bedside Crib

Det var inget vi hade tänkt lägga pengar på egentligen, eftersom de är så otroligt dyra, men när Robins mamma hittade en begagnad och köpte var jag väldigt glad. Det har varit så otroligt smidigt på nätterna att kunna ta upp och amma bebis utan att behöva knalla över till någon spjälsäng.

2. Skötväska från Liname

Är så otroligt nöjd med vår skötväska. Den är stor och rymlig med flera fack, och stor öppning. Det som gjorde att jag köpte den var att den fungerar både som ryggsäck, och fastknäppt på vagnen. Jag har svårt för väskor som bara ska slängas över axeln, de halkar alltid ned!

En väninna såg min väska och nästa gång vi träffades hade hon köpt en likadan!

3. Amningskudde

Jag vet att det inte är alla som tycker amningskudde är värt det, men jag hittade en relativt billig på Amazon som jag köpte, och ångrar det absolut inte. Den har verkligen hjälpt mig som har så ont i rygg och axlar/skuldror.

4. Babygym från Skip-Hop

Gillar Skip-Hops grejer generellt och deras babygym är inget undantag. Det är färgglatt och fint med 5 hängande leksaker i bra kvalitet.

5. Filt från Elodie

Mamma köpte oss den här underbart fina filten från Elodie Design, och vi älskar den. Den är gjord av pärlsammet och är otroligt mjuk.

6. Spegel till bilen

Köpte en spegel som spänns fast på nackstödet i baksätet så att jag kan se Elizabeth när jag kör bil. Utan den hade jag nog inte vågat mig ut och köra ensam. Nu kan jag se att hon är ok och i alla fall oroa mig lite mindre.

7. Sele

Elizabeth är inte överförtjust i vagn och skriker ibland bara när hon läggs ned. Då har selen varit bra att ha! Just nu ratar hon dock den med, men jag hoppas att det bara är en fas. Kan även vara att hon blir för varm. Den jag använt är en Caboo+ som är lite mittemellan en sjal och en sele.

8. ”Rullgardin” till vagn

Det beror säkert på vilken vagn man har, men våran har inget extra solskydd eller extra stor sufflett, så när solen skiner från ”fel” håll blir det väldigt jobbigt för bebis. Då har en Dooky funkat väldigt bra, man väljer själv hur mycket man rullar ned den, eller så täcker man hela. Mycket säkrare än att slänga en filt över eftersom den binds fast och lämnar öppet för luft så att det inte blir för varmt.

9. Mobil

Vi har nog fått tre olika mobiler till Elizabeth, och intressant nog är hennes favorit en billig från Ikea!

10. Snorsug

Underbar uppfinning för snoriga näsor. Har varit bra när Elizabeth varit väldigt tät i näsan, men samtidigt inget man ska använda för ofta. Dock väldigt bra för de tillfällen när bebis behöver lite hjälp för att kunna andas lättare.

Vad har andra tyckt mest om/haft mest nytta av?


Lämna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.