Lägenheten (uppdatering)

Vi har fixat en hel del i lägenheten sedan vi flyttade in för tre år sedan. Det har tagit sin tid, men nu är vi i stort sett klara. Vi vill göra om lite i trädgården, och i framtiden vill vi fixa kök och badrum (men pga dyrt kommer det dröja ett tag), men annars är det nog klart. Bara småfix som ska göras nu. (T ex behöver vi byta ut lite lampor, flytta möbler till bättre ställen, sortera och få ordning på saker rent generellt, fixa tavlor mm.)

Bilderna är inte så bra, min mobilkamera tar väldigt dåliga bilder inomhus tyvärr. Och jag kommer aldrig ihåg att ta kort innan vi gör något, så har fått hitta gamla bilder jag tog för att visa mamma lägenheten när vi först flyttade in!

Så vad har vi gjort?

Vi har målat alla rummen (vardagsrum, hall, sovrum 1+2 och kontor), byggt en vägg mellan kontoret och vardagsrummet (fattas fortfarande en dörr dit), och tagit bort den fula heltäckningsmattan och lagt in LVT-golv istället. Vårt sovrum har dock kvar heltäckningsmattan eftersom Robin föredrar det, och jag fick kompromissa lite för att få det överallt annars (utom kök och badrum som vi inte gjort något alls i).

Vardagsrummet (och kontor)

När vi flyttade in var vardagsrummet, eller ja, hela lägenheten faktiskt, målad i en tråkig beige-aktig färg. De föregående ägarna var snälla och lämnade alla lampor och gardiner, vilket var jättebra i början, men inte alls var min stil. De lämnade även sin soffa, som var bekväm men igen, inte alls min stil. Soffan är nu borta, men vi har inte köpt ny ännu, så för tillfället använder vi vår dagbädd (gästsäng).

Öppningen som ni kan se på de gamla bilderna har även försvunnit, och där är nu en vägg med en dörröppning. Den öppna elektriska spisen är borta (vi använde den aldrig, och den tog alldeles för mycket plats), och vi har möblerat om.

Före: Vardagsrummet, sett från kontoret.
Före: Vardagsrummet, med kontoret till höger.
Före: Syn in mot kontoret.
Mittemellan: Den blåa fondväggen i vardagsrummet (de andra väggarna är vita), men fortfarande heltäckningsmatta.
Efter: Vardagsrummet, sett från dörren till hallen. Nya gardiner och golv. Vitmålat. (Möblerna inte helt på plats ännu.)
Efter: Hallen med vardagsrummet till höger. Vitmålat.
Efter: Vardagsrummet, med dagbädd istället för soffa.
Efter: Kontoret (fortfarande i stort sett tömt på möbler). Vitmålat och nytt golv.

Sovrum #1

Tyvärr är som sagt golvet fortfarande heltäckningsmatta, men den fula beiga färgen är borta och vi har en fondvägg, med resten av väggarna vita. Matchande, nya gardiner. Vi möblerade även om, och sängen är nu på motsatt sida, som ni kan se.

Före: Beige överallt, typ!
Efter: Fondvägg, och vitt! (Har bytt ut lamporna så de matchar bättre sedan bilden togs, och satt upp en tavla över sängen.)

Sovrum #2

Detta ska bli Elizabeths sovrum, och de flesta av hennes möbler är där nu (även om de inte alla flyttats tillbaka ännu när jag tog bilden), men hon sover fortfarande inne hos oss. Jag tycker det är lättast eftersom hon vaknar en del på nätterna, och då slipper jag gå ur sängen.

Beiga väggar är nu mintblå (inte lika snyggt målade som i de andra rummen eftersom jag gjorde detta rummet själv), och nytt golv.

Före: Beige väggar, heltäckningsmatta.
Efter; Mintblå väggar, nytt golv.

Ska försöka ta lite bättre bilder på allting när jag äntligen blir klar med att ställa tillbaka alla möbler/saker där de ska vara, och fått upp hyllor/tavlor mm. Får inte så mycket gjort på dagarna med Elizabeth som jag hade velat.


Lämna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.