Jobba

Jag måste bestämma mig snart hur jag vill göra med jobbet. 11 februari ska jag vara tillbaka på arbetet om jag inte säger upp mig, och det känns väääldigt snart. Särskilt eftersom Elizabeth inte kommer vara 1 år ännu.

Oavsett är jag inte redo att börja jobba igen 11 februari. Vi kommer hem från Sverige 21 januari, och känner att det finns inte en chans att vi kommer in i en bra nog rutin på runt 3 veckor. Som det är just nu är det bara jag som kan natta henne, och vaknar hon (vilket fortfarande händer flera ggr per kväll, och ibland på nätterna) är det också bara jag som duger. Så hur skulle det funka för Robin om jag var på jobbet?

Gå tillbaka på heltid är definitivt inget jag kommer göra, eftersom barnomsorgen skulle ta större delen av min lön. Det är helt enkelt inte värt det.

Sötis.

Så mina alternativ är:

1.Säga upp mig, och helt enkelt inte arbeta.

2.Säga upp mig, och gå in som timvikarie i framtiden när Elizabeth har bättre rutiner och andra kan natta/lugna henne på kvällar och nätter. Det negativa med detta är att som timvikarie betalar de minimi-lön, och lönen är ganska dålig redan innan, så det skulle knappt kännas värt det att jobba för den lönen.

3.Be dem ändra mitt kontrakt så att jag har kvar min nuvarande timlön, men att jag bara behöver jobba ett litet antal timmar per månad – och plockar de skift jag kan. Typ som en timvikarie, men med ett årskontrakt. Det betyder dock  att jag måste vara tillbaka 11 februari, vilket jag egentligen inte vill.

Ska försöka få komma in och prata med jobbet och se om vi kan göra alternativ 3, men att jag på något sätt kan vänta med att plocka upp skift till i mars/april. Har outnyttjad semester sedan föräldraledigheten som jag hoppas kan hjälpa med det.

Samtidigt vet jag inte. En del av mig vill helt enkelt inte tillbaka. Trivs egentligen inte med det jobbet, och lönen är ganska dålig. Det är mest för att ha lite ”egna” pengar jag funderar på det. Jag måste inte jobba, utan vi klarar oss på Robins lön även om det är lite snålt.

Undrar om jag skulle kunna hitta något annat efter ett tag, eller frilansa med något där jag kan arbeta hemifrån. Så mycket frågor och tankar. Vet inte riktigt vad jag vill göra!

Vill nog egentligen helst vara hemma med denna dam, det är bara pengarna som lockar.

Lämna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.