Ett År!

Det är svårt att förstå, men i lördags fyllde alltså min lilla tjej ett år. Ett helt år gammal helt plötsligt! Vart har tiden tagit vägen?

Inte road av mammas attiraljer till fotograferingen.

21 februari gick hon sina första fyra steg, och sedan dess har hon blivit bättre och bättre. Mycket tror jag helt enkelt är att hon inte riktigt vågar, för håller hon i min klänning eller i ett finger så springer vi runt som bara den! Men på egen hand går det ändå riktigt bra nu, hon behöver bara våga lite mer. Som mest har hon nog gått kanske 5 meter, vilket inte är så illa ändå!

Fick en älva-klänning av farmor.

Hon pratar inte riktigt ännu, men mycket ”mammamammamamma” och ”daddadaddadaddy”. Ibland låter det som hon säger vissa ord. Som ”katt”, ”tack” och ”tutte”, men kan inte säga med säkerhet. Nu klappar hon även händerna, och äter lite bättre (hon verkar ha haft dålig aptit länge, men tror det kanske varit på grund av tänder), och hon har fyra (!) nya tänder på g. (Bara fyra sedan innan.)

Skulle vilja påstå att hon fortfarande är relativt liten i storleken. Har inte mätt och vägt henne denna månaden (mäter gör de typ aldrig här, men har hört att de ska göra det runt 1-år, så borde få veta snart), men ska väga henne på torsdag. Hon har fortfarande storlek 68 i kläder, men skulle tro att hon snart växer i 74 eftersom de sitter ganska perfekt just nu.

Vad är det i påsen?
Presenter är kul!

Födelsedagen var riktigt bra, med ett kalas där hennes små kompisar och deras föräldrar (våra vänner) kom, och även hennes farmor och faster. Mycket presenter! Hon fick även smaka på tårta för första gången. Hade tänkt göra en sockerfri tårta till henne och de andra småttingarna, men så fick jag mjölkstockning dagen innan och orkade helt enkelt inte. Så hon fick äta samma tårta som alla andra.

Fikabordet med hemgjord prinsesstårta och banoffeepaj.
Prinsesstårtan.
Gott med tårta!
Tårtan fick inte direkt vara i en bit någon längre tid.
Man blir trött av kalas! Fick ta en liten tupplur innan kvällen.

På kvällen var vi ute på restaurang för att fira hennes farmor Lucy, som fyller år dagen innan. Vi bad personalen sätta ett ljus i Lucys efterrätt, och de hade hört oss nämna att det var Elizabeths födelsedag – så de kom med en extra efterrätt till henne. Hur gulligt!?

När man är lite kort men vill vara med ändå…
Titta så fint de hade gjort!

Lämna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.