15 månader!

Gissa vem som är 15 månader gammal idag? Jag vet att jag säger det i stort sett jämt, men allvarligt, vart tar tiden vägen? Hon var ju nyss bebis!

15 månader idag.

Elizabeth väger nu 8800 gram och är ca 71 cm lång (hon var inte så sugen på att mätas), har stl 74 i kläder. Ligger definitivt på de lägre kurvorna. Som jämförelse kan jag säga att jag var lika lång, och vägde 0,5 kilo mer vid 9 månader! (Och jag var en normalstor bebis.)

Hon går och springer utan problem, och vi har precis köpt hennes andra par skor eftersom det första paret började bli lite små. Första paret var i stl 17,5 och nu har hon stl 18. Det är svårt att hitta skor i så små storlekar, då de flesta bra verkar starta från 19, ibland 20.

Humöret är bra för det mesta, men hon har definitivt inget tålamod för när saker inte går som hon vill, och har ganska häftigt temperament. Att göra saker som mamma säger att hon inte ska är jätteroligt. Och om mamma säger att hon inte ska göra något, så fortsätter hon.

T ex, om hon börjat tömma ett skåp på saker när mamma upptäcker det, så skyndar hon sig så hon hinner slänga ut så mycket som möjligt innan mamma hinner fram för att stoppa henne.

Nästan 7 tänder, med en till på gång. Älskar att titta i/läsa böcker och att lyssna på barnmusik. Hon har börjat försöka göra några av rörelserna till ”imse vimse” och liknande.

Talet är fortfarande inte mycket med. Hon ”pratar” mycket, men inte så många ord. Mest ”mamma”, ”daddy” och ”katt”. Något enstaka ”bye-bye”, och ”tack”. Ibland låter det verkligen som att hon försöker säga ”Bailey”. Det hörs att hon ändå försöker säga olika ord, även om många låter i stort sett likadant.

Inte alltid lätt att få till snygga bilder!
Den blicken!

Lämna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.